Het museum is gesloten wegens restauratie

Het museum is van 7 januari t/m 8 maart gesloten wegens restauratiewerkzaamheden

Het Museum Stad Appingedam is gehuisvest in twee historische panden. Het pand aan de Dijkstraat is eigendom van de Vereniging Hendrick de Keyser. Het andere pand aan de Wijkstraat is eigendom van de Stichting Museum Stad Appingedam. Om dit pand te kunnen restaureren is subsidie aangevraagd bij de Provincie Groningen. De subsidie is toegezegd en daarmee kunnen de werkzaamheden van start gaan, en wel met ingang van januari 2019. Ook het herstel van de aardbevingsschade wordt in dezelfde periode aangepakt. Bij de restauratie is O.V.T. architecten betrokken uit de stad Groningen. De uitvoering is in handen van het eveneens Groningse bedrijf Vriesbouw. De werkzaamheden concentreren zich eerst op de binnenzijde. Daatom is het museum in die periode gesloten voor bezoekers. Dit duurt van 7 januari t/m 8 maart. Daarna zullen de werkzaamheden vervolgd worden aan de buitenzijde, maar is het museum wel weer toegankelijk voor bezoekers.